Natuurfotografie

Mijn hobby is de natuurfotografie in Den Haag en omgeving: duinen, parken, meren. Natuurfotografie is om verschillende redenen een geweldige hobby, die veel voordelen en mogelijkheden biedt. Ik wil graag schoonheid van de natuur laten zien: prachtige landschappen, levendige flora en fauna. Ik plaats mijn foto`s op Instagram, waar ik ook anderen volg, die verschillende aspecten en facetten van de natuur vastleggen. Er valt veel van hen te leren! Het komt regelmatig voor, dat ik tips krijg, waar een bepaalde vogel het best te spotten is. Maar ook over bv camerainstellingen valt veel te leren.

Ik heb een Canon, eerst had ik een compactcamera, nu EOS M50 met verschillende objectieven. Ik gebruik ook graag de bijhorende software DPP en maak altijd RAW-fotos.

Het fotograferen van de natuur stelt mij in staat om zich op een dieper niveau met de omgeving te verbinden en bevordert een gevoel van rust, contemplatie en flow. Het biedt een adempauze van de druk van het dagelijks leven, een creatieve uitlaatklep en een middel tot zelfexpressie. Ik vind het heel fijn om de saisoenen bewust te volgen.

Mijn foto`s gebruik ik voor mijn blogs over psychologie en welzijn. Maar ik druk ook posters af voor mijn woning of als cadeau.

Ik vind het ook leuk om Obsidentify te gebruiken en heb zo zeer veel over de natuur geleerd. Af en toe vind ik een zeldzame bloem. Laatst heb ik zelf nog een zéér zeldzame zandslak in Berkheide gefotografeerd.

Ik heb hier een keuze samengesteld uit mijn (hier gecomprimeerde) foto`s.

Lente

perspectief-op-de-lente De lente is een kans om een nieuw blad om te slaan. Wandelen na een lange rustperiode. De lente is groei en bloei, flourishing. Perspectief op een nieuwe fase. Ontwikkeling. Blijheid. Wandelcoach Den Haag
perspectief op de lente
perspectief-op-de-lente De lente is een kans om een nieuw blad om te slaan. Wandelen na een lange rustperiode. De lente is groei en bloei, flourishing. Perspectief op een nieuwe fase. Ontwikkeling. Blijheid. Wandelcoach Den Haag
lente is groei en bloei
lentebos nieuw begin wandelcoach den haag
lentebos
peace of mind wandelcoach in het Haagse bos rust ontspanning kalmte, sereniteit, stilheid, stilte, verademing, vrede, vredigheid

Zomer

Deze duinplas #Westduinpark met #waterlelies is perfect voor iedereen die op zoek is naar een vlucht in de sereniteit en rust van de natuur.
duinplas Westduinpark

zeemist Meijendel

Een weelderig veld met paarse distels, waarvan de meeste in volle bloei staan. Een zomerdag in de natuur en een vredige sfeer.
distelveld
Veel mensen ervaren in de natuur, dat zij een deel uitmaken van een groter verbonden wonderlijk geheel, dat al lang voor hen heeft bestaan, en dat ook nog na hen bestaat. Een dergelijke transcendente ervaring geeft innerlijke vrede.
zonsondergang
#zwartkopvuurkever wandelcoach Vergroot je kennis over de natuur door boeken te lezen, documentaires te bekijken en lezingen of workshops bij te wonen over onderwerpen als ecologie, biodiversiteit en natuurbehoud.
zwartkopvuurkever

Herfst

Wandelen in een herfstbos kan een magische ervaring zijn, waarbij je jezelf onderdompelt in de levendige kleuren en frisse lucht van de overgang van de natuur. Een kans om in contact te komen met de natuur, getuige te zijn van de adembenemende herfstkleuren en de rust en schoonheid van de natuurlijke wereld.
herfstwandeling
duindoorn herfstwandeling duinen
duindoorn herfstwandeling duinen
meidoorn herstwandeling verken de seizoenen in de natuur!

meidoorn

verwondering natuurbeleving In the garden philosophy of Piet Oudolf flowers are not only beautiful when they are flourishing, but also in their effloresced structure. When I made pics yesterday in the Piet Oudolf garden at Museum Voorlinden (wonderful museum in a stunning surrounding, reached by biking through gorgeous nature) dragon flies where lending there wings to the effloresced structures to give them new petals #PietOudolf #dragonfly #libel #perennialgarden #naturalgarden #perennials #oudolf #naturalisticgarden #oudolfgarden #ecogarden #ecologicaldesign
libel

Winter

winterwandeling in de duinen
winterwandeling in de duinen

winterwandeling
ijs winterwandeling
ijs winterwandeling